Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un vânător este cercetat penal, după ce a împuşcat trei câini

facebook.com
politia

Un vânător din Târnăveni este cercetat penal după ce a împuşcat, duminică, trei câini în comuna Adămuş, în timpul unei partide de vânătoare, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, scrie Agerpres.

"Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei ai Poliţiei municipiului Târnăveni au identificat un bărbat din judeţul Mureş, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi uz de armă fără drept. În fapt, la data de 2 februarie, în jurul orei 10,10, poliţiştii au fost sesizaţi prin Apel 112 de către un bărbat de 55 de ani, din municipiul Târnăveni, cu privire la faptul că trei câini aparţinând acestuia au fost împuşcaţi pe raza comunei Adămuş. Din verificările efectuate până la acest moment, poliţiştii au stabilit faptul că la aceeaşi dată, în cadrul unei partide de vânătoare legal organizate, un bărbat de 46 de ani din municipiul Târnăveni, în calitate de vânător, ar fi efectuat mai multe focuri de armă asupra a trei câini metişi, care s-ar fi aflat pe raza fondului de vânătoare, rezultând decesul acestora", a arătat IPJ Mureş într-un comunicat de presă.

Citește și: Marinarul dispărut după ce ar fi căzut în ianuarie de pe o ambarcaţiune în apele Dunării este căutat cu sprijinul ISU Ialomiţa

Poliţiştii au ridicat, pentru continuarea cercetărilor, arma de vânătoare de calibru 12 mm pe care bărbatul o deţinea în mod legal şi au întocmit dosar penal. 

"Urmare a acestui eveniment nu au fost înregistrate victime omeneşti şi nu a fost pusă în pericol viaţa vreunei persoane. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi uz de armă fără drept, sub supravegherea unităţii de Parchet competente, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor producerii incidentului", a precizat IPJ Mureş. 

Cadavrele celor trei câini vor fi depuse la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, pentru efectuarea unei expertize sanitar-veterinare de specialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.