Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un vas plin cu migranţi s-a scufundat în Marea Egee. Cel puţin şapte oameni au murit

Mondo News
imigranti mediterana

Şapte persoane au murit şi două sunt date dispărute după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în largul Mării Egee, în largul coastei occidentale a Turciei, relatează DPA, conform agerpres.

Ambarcaţiunea încerca să ajungă pe insula grecească Chios. Victimele sunt cinci copii şi două femei, dar naţionalitatea lor nu este deocamdată cunoscută.

Citeşte şi: Obamacare RĂMÂNE în picioare. Trump a fost TRĂDAT de cel mai cunoscut republican

Tragedia s-a produs în dreptul oraşului Cesme, de pe coasta vestică a Turciei. Nouă persoane, dintre care patru irakieni, trei somalezi şi doi sirieni, au fost salvate şi internate la spitalul de stat din Cesme.

Potrivit agenţiei Anadolu, Garda de Coastă participă cu trei nave şi un elicopter la operaţiunile de căutare a unui migrant.

Un traficant de persoane turc, care a reuşit să scape în momentul scufundării ambarcaţiunii cu migranţi, a fost capturat pe insula Karaada din golful Bodrum. El a fost predat jandarmeriei turce, a precizat Garda de Coastă.

Potrivit acordului încheiat de Turcia şi Uniunea Europeană în martie anul trecut, migranţii care sosesc în Grecia - dintre care majoritatea sunt sirieni - trebuie să fie trimişi înapoi în Turcia. Ei au dreptul de a prezenta o cerere de azil înainte de a fi retrimişi în Turcia, ceea ce complică acest proces

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.