Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un vehicul-capcană a explodat împotriva unui convoi turc în Siria (ONG)

blacknesc.ro
siria israel golan

Un vehicul capcană a explodat împotriva unui convoi militar turc în nordul Siriei controlat de combatanţi susţinuţi de Ankara, provocând victime, a anunţat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP preluat de agerpres.

OSDO nu a precizat numărul victimelor. Atacul, care nu a fost revendicat imediat, a vizat, potrivit ONG-ului, un convoi de militari turci care se îndrepta spre o bază aflată la vest de localitatea Jarabulus, în provincia Alep.

Forţele conduse de Ankara au efectuat la 9 octombrie o incursiune în teritoriul sirian împotriva luptătorilor kurzi, preluând controlul pe o suprafaţă de 120 de kilometri de-a lungul graniţei cu Turcia.

Aceşti luptători kurzi, cu sprijinul Statelor Unite, au alungat elementele grupării jihadiste Statul Islamic din ultimul lor bastion în Siria, în martie, dar jihadiştii continuă de atunci să revendice atacuri mortale.

În războiul civil din Siria au fost ucise peste 370.000 de persoane de la declanşarea sa în 2011, fiind marcat de reprimarea brutală a manifestaţiilor antiguvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.