Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un vicepreşedinte PNL nu exclude intrarea la guvernare. Ce condiţie pune

sigla noua pnl

Deşi Klaus Iohannis a dat un semnal clar că PNL nu vrea să intre la Guvernare, liderii liberalilor fierb de nerăbdare. Un vicepreşedinte PNL susţine că dreapta ar putea ajunge la Putere în 2015, cu o condiţie: bugetul făcut de Guvernul Ponta să nu fie unul catastrofal.

'Orice partid serios îşi doreşte să ajungă la guvernare, pentru a-şi pune în practică programul. (...). Nu se pune problema ca PNL să încerce să ajungă la guvernare acum, imediat. Acum este o prioritate absolută adoptarea în Parlament a Legii bugetului pe 2015. Până nu se adoptă Legea bugetului pe 2015, nici autorităţile publice locale nu pot să adopte hotărâri prin care să-şi stabilească propriile bugete. Noi vrem să vedem cum au gândit PSD-iştii că vor putea să onoreze promisiunile pe care le-au făcut şi aşteptăm să vină cu proiectul în Parlament', a declarat Nicolae Robu.

El a precizat că, în prezent, PNL se gândeşte "la asigurarea stabilităţii politice a ţării" şi nu la guvernare. Liberalii se tem să nu fie puşi în situaţia de a repara oalele sparte de social-democraţi.

'Nu putem să ne gândim la guvernare acum, intempestiv, pentru că guvernarea unei ţări este un lucru foarte important. În primul rând trebuie să asigurăm stabilitate politică ţării, avem nevoie de o majoritate politică parlamentară solidă, stabilă. Intrarea la guvernare a PNL depinde de bugetul configurat de Cabinetul Ponta pe 2015. Dacă vom constata că Legea bugetului este aberantă, nerealistă, nu ne vom asuma să guvernăm pe baza ei. Sunt posibile rectificări, la mijlocul anului, dar nu ne pripim. Înţelegem că poporul aşteaptă să preluăm şi puterea executivă', a conchis Nicolae Robu, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Iohannis sfidat. Unii liberali tropăie după guvernare/ SURSE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.