Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un virusolog german SPULBERĂ teoria conform căreia coronavirusul REZISTĂ pe suprafețe, după ce a luat probe din casele a sute de bolnavi

coronavirus covid-19 covid

Coronavirusul nu rezistă pe suprafețe mai multe zile, așa cum au susținut până acum mai mulți specialiști în domeniu. Expertul Hendrik Streeck a făcut un studiu în localitatea Heinsberg, epicentrul epidemiei de COVID-19 din Germania și susţine că e o probabilitate foarte redusă de a te infecta atunci când eşti în public. Coronavirusul nu rezistă decât extrem de puţin pe suprafeţe, susţine virusologul, conform Mediafax.

Citește și: Deficitul balanței comerciale a României a EXPLODAT în primele două luni ale anului: România IMPORTĂ pe bandă rulantă

Virusolog german de top Hendrik Streeck spune că sunt şanse extrem de mici ca cineva să se infecteze cu coronavirus atunci când merge la cumpărături, la coafor sau la restaurante. Hendrik Streeck contrazice una din teoriile pe care oamenii le-au tot auzit în ultima perioadă şi anume că acest virus ar rezista pe suprafeţe.

Streeck e profesor de virusologie şi directorul Insistutului de Virusologie şi Cercetare HIV al Universităţii din Bonn. A făcut un studiu în localitatea Heinsberg, epicentrul epidemiei de COVID-19 din Germania. Oraşul are cam un sfert de million de locuitori, 1.400 de cazuri confirmate şi 46 de morţi din cauza coronavirusului.

„Nu există niciun risc semnificativ să te infectezi atunci când mergi la cumpărături. Am luat mostre de pe clanţe, telefoane şi toalete şi nu am reuşit să cultivăm virusul în laborator, pe baza acestor probe”, a declarat virusologul pentru RTL Today.

Expertul german a explicat şi cum poate lua COVID-19: „E nevoie ca o persoană infectată să tuşeaşcă pe mână, să atingă imediat o clanţă şi tot imediat o a doua persoană să atingă acea clanţă şi apoi faţa”, susţine el.

Şi un alt virusolog german, Christian Drosten, a venit cu precizări similare. A spus într-un interviu despre coronavirus că acesta se usucă rapid şi singurul mod prin care poate fi contactat e să se inhaleze pur şi simplu secreţii care conţin COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.