Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un volum autobiografic semnat de Nunţiul Apostolic al Sfântului Scaun va fi lansat joi, la Muzeul Antipa

antipa.ro
muzeu Grigore Antipa bucuresti

Volumul autobiografic "Urmându-şi instinctul: povestiri anecdotice cu animale", semnat de Nunţiul Apostolic al Sfântului Scaun în România şi Republica Moldova, Miguel Maury Buendia, va fi lansat joi la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, la eveniment, care se va desfăşura de la ora 18,00, vor participa, alături de Monseniorul Miguel Maury Buendia, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Luis Ovidiu Popa, scriitoarea Diana Turconi şi traducătoarea cărţii, Ana Gentea.

"De mult timp prietenii mei m-au îndemnat să pun pe hârtie întâmplările pe care le povesteam despre animale, drept care acum, la o vârstă respectabilă şi cu ceva timp la dispoziţie, am considerat că este un moment potrivit să pun mâna pe stilou, ca autor, şi să încerc să scriu ceva pe cât posibil original, frumos şi adevărat, fără pretenţia de a elabora un tratat de zoologie sau, cu atât mai puţin, o carte de fabule - au trecut vremurile fabuliştilor şi ale iluminiştilor", declară Monseniorul Miguel Maury Buendia, citat în comunicat.

Nunţiul mărturiseşte că singura sa intenţie a fost să consemneze "fapte de viaţă care ar fi rămas probabil neobservate, dacă nu aş fi făcut efortul de a mi le aminti şi a le pune în ordine", cartea căpătând un caracter "aproape autobiografic".

"Sunt convins că fiecare dintre noi ar putea spune poveşti asemănătoare. Ideea este că pe acestea le-am trăit personal şi, prin transformarea lor în exerciţiu literar, au devenit - pe măsură ce scriam, o introspecţie în căutarea amintirilor şi a explicaţiilor, aşa încât întâmplări banale, trăite superficial, au căpătat o consistenţă pe care nu o intuisem, nici nu o sesizasem mai înainte, fără a prezenta totuşi lucrurile trăite ca pe nişte mistere ce nu vor putea fi nicicând lămurite pe deplin", adaugă Miguel Maury Buendia.

Evenimentul va fi punctat de un intermezzo muzical şi va fi urmat de o sesiune de autografe.

Conform arcb.ro, prezenta traducere în limba română, proaspăt ieşită din tipar la Editura ARCB, apare la opt ani după lansarea ediţiei originale.

"Am dorit să pregătesc o ediţie în limba română din două motive. În primul rând, pentru că în ultimii şase ani mi-am dedicat viaţa României, făcându-mi mulţi prieteni cărora aş dori să le împărtăşesc experienţele relatate în acest volum. În al doilea rând, pentru că de doi ani, în frumoasa grădină a Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti, am adus o căţeluşă, căreia doresc să-i dedic aceste rânduri, precum şi coperta prezentei ediţii, cu atât mai mult cu cât trăieşte într-o ţară unde câinii sunt iubiţi", afirmă Nunţiul Papal, potrivit sursei citate.

Monseniorul Miguel Maury Buendia, arhiepiscop titular de Italica, născut la Madrid în noiembrie 1955, este doctor în drept canonic, licenţiat în geografie, istorie şi în teologie dogmatică. Din anul 1987 este diplomat al Sfântului Scaun, în 2015 devenind Nunţiu Apostolic în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.