Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un voluntar britanic a fost ucis luptând în Ucraina

anews.com.tr

Un britanic a murit luptând în Ucraina, au anunțat miercuri familia sa și Ministerul de Externe, aceasta fiind cea mai recentă victimă în rândul voluntarilor britanici, informează anews.com.tr.

"Simon Lingard... și-a pierdut din păcate viața în Ucraina luni, 7 noiembrie", a scris fiul său pe o pagină GoFundMe creată pentru a strânge bani pentru înmormântarea sa.

"Tatăl meu a fost o sursă de inspirație pentru toți cei care l-au cunoscut, un adevărat erou în viață care a murit luptând pentru ceea ce credea. A fost iubit și adorat de atât de mulți, o adevărată reprezentare a ceea ce ar trebui să fie un soldat", a scris el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a confirmat decesul. "Susținem familia unui cetățean britanic care și-a pierdut viața în Ucraina și suntem în contact cu autoritățile locale în legătură cu moartea sa", a declarat purtătorul de cuvânt pentru AFP într-un comunicat.

Printre ceilalți britanici care au murit ca voluntari în această țară devastată de război se numără medicul Craig Mackintosh și foștii soldați Jordan Gatley și Scott Sibley.

Ministrul de externe de la acea vreme, Liz Truss, și-a dat inițial sprijinul pentru cetățenii britanici care merg să lupte în Ucraina. Ulterior, ea a revenit însă asupra deciziei, insistând că și-a "exprimat sprijinul pentru cauza ucraineană" și că existau "modalități mai bune" de a contribui la apărarea țării.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.