Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un zbor în cadrul podului aerian umanitar al UE pleacă din Țările de Jos către în Afganistan și va livra 100 de tone de materiale de salvare

UE Uniunea europeana

Un zbor în cadrul podului aerian umanitar al UE pleacă luni din Țările de Jos către în Afganistan și va livra 100 de tone de materiale de salvare. UE oferă și un nou pachet de ajutoare în valoare de 39 de milioane de euro, în contextul COVID-19, dar și pentru a ajuta victimele războaielor, anunță MEDIAFAX.

Zborul de la Maastricht va livra unor parteneri umanitari finanțați de Uniunii Europene 100 de tone de materiale destinate salvării de vieți omenești în Kabul, Afganistan.

Aceasta este o finanțare în totalitate a UE și face parte dintr-o serie de zboruri care se fac, în prezent, în cadrul podului aerian către zone critice ale lumii.

Citește și: SURSE - Decizia CEX PSD: varianta îmbrățișată de liderii județeni pentru starea de alertă .

UE oferă, de asemenea, un nou pachet de ajutoare în valoare de 39 de milioane de euro pentru a întări răspunsul la criza provocată de coronavirus, precum și pentru a ajuta victimele războaielor, ale strămutării forțate și ale dezastrelor naturale din Afganistan.

„În această perioadă dificilă, UE continuă să le ofere sprijin persoanelor celor mai vulnerabile din Afganistan. Pandemia de COVID-19 creează provocări logistice de mare amploare pentru comunitatea umanitară, în timp ce nevoile rămân ridicate în domenii critice. Grație acestui pod aerian, UE oferă asistență vitală, cum ar fi alimente, asistență nutrițională, apă și adăposturi, pentru a se asigura că ajutorul ajunge la un număr cât mai mare de persoane cu putință și pentru a contribui la sprijinirea populației din Afganistan”, spune comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

Proiectele umanitare ale UE în Afganistan se concentrează pe furnizarea de asistență medicală de urgență, de adăposturi, de asistență alimentară, de acces la apă curată și la instalații sanitare, precum și de diferite servicii de protecție menite să sprijine femeile și copiii.

Din 2019, au fost alocate aproape 100 de milioane de euro sub formă de ajutor umanitar pentru a le furniza categoriilor celor mai vulnerabile asistență de urgență. În plus, mecanismul de răspuns în situații de urgență finanțat de UE le oferă sprijin persoanelor strămutate recent în întreaga țară.

Vezi și: Americanii cresc presiunea asupra Germaniei. Urmează un nou val de sanțiuni în privința Nord Stream 2. Berlinul reacționează: Este o ingerință serioasă

În 2019 și 2020, mecanismul a furnizat ajutor (apă curată și acces la servicii de salubrizare) unui număr de 400 000 de persoane în toate provinciile.

Peste 3,5 milioane de persoane au nevoie de servicii de sănătate esențiale, aproximativ 13,5 milioane de persoane nu au suficientă mâncare și cel puțin 9 milioane de persoane au nevoie de asistență alimentară.

UE a finanțat operațiuni umanitare în Afganistan încă din 1992, furnizând aproape 935 de milioane de euro până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.