Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre țările care critică mereu România anunță că e gata să-l primească pe Mihail Saakaşvili, dacă va părăsi Ucraina

 Mihail Saakaşvili

Olanda, critică ferventă a României, este gata să-l primească pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili dacă acesta va decide să părăsească Ucraina, a declarat vineri ministrul olandez al afacerilor externe, după informaţii potrivit cărora Saakaşvili s-ar putea stabili în această ţară, informează AFP.

"El este căsătorit cu o olandeză şi dacă el va cere un paşaport, legea olandeză îl autorizează", a declarat ministrul Halbe Zijlstra în faţa jurnaliştilor la Haga, unde a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres. "Vom vedea cum vor evolua lucrurile", a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Carmen Iohannis, uimește, înainte de Crăciun: Ce gest a făcut Prima Doamnă a României

Potrivit mass-media olandeze, printre care televiziunea publică NOS, Saakaşvili a înaintat o cerere de intrare pe teritoriul olandez, care a fost aprobată.

"Avocatul lui Saakaşvili a solicitat Serviciul de Imigraţie şi Naturalizare pentru a afla dacă este posibil să obţină reunificarea familială cu soţia sa olandeză în Olanda", au confirmat oficiali olandezi pentru AFP.

Citește și: Inedit! Cine este elevul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai și de ce a făcut asta

Serviciul de Imigraţie "a decis că un permis de rezidenţă provizoriu poate fi eliberat pentru Mihail Saakaşvili", a adăugat purtătoarea de cuvânt a Ministerului olandez al Justiţiei, Karin Donk. Ea a refuzat să ofere alte precizări, pretextând că acesta este "un caz individual".

Saakaşvili este căsătorit cu Sandra Roelofs, 48 de ani, originară din Terneuzen, sud-vestul Olandei. Cuplul are două fete, potrivit televiziunii publice olandeze.

Citește și: Mutare bombă în televiziune: Ce vedetă revine la Antena 1

Fostul preşedinte georgian este anchetat la Tbilisi pentru abuz de putere, acuzaţie pe care el o respinge. Anul acesta, lui Saakaşvili i-a fost retras paşaportul ucrainean, după o ceartă cu puterea de la Kiev.

Mihail Saakaşvili, 49 de ani, a intrat în politica ucraineană după ce a fost preşedinte al Georgiei. El a fost arestat mai devreme luna aceasta la Kiev, care îl acuză că a încercat să organizeze un puci cu ajutorul Rusiei.

Citește și: S-a vândut o cunoscută bancă din România: Cine este gigantul care o va prelua .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.