Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre cele mai mari bănci din lume dă SEMNALUL: România a ajuns cea mai bogată țară din Est. Românii, mai bogați decât ungurii

grafic crestere

Specialiștii de la uriașul grup financiar Credit Suisse dau un semnal în piață și arată că România a ajuns cea mai bogată țară din această zonă a Europei.

Citește și: NEBUNIE la România TV, în direct: Ecaterina Andronescu a plecat din emisiune, după un circ ca la UȘA CORTULUI (video)

Specialiștii, citați de Bussines Review, arată că România a depășit, pentru prima dată în istorie Ungaria, principalul competitor din zonă. De asemenea, România este peste țări precum Bulgaria, Serbia sau Republica Moldova.

În anul 2018, venitul pe cap de locuitor în România este estimat la 42.282 USD, față de 41.118 USD în Ungaria, 30.224 USD în Bulgaria, 19.582 USD în Serbia, 5.204 USD în Ucraina și 3.837 USD în Moldova, indică raportul "Global Wealth 2018" al Credit Suisse. Cu toate acestea, românii rămân mult mai săraci decât statele occidentale precum britanicii (314.842 USD per cap de locuitor), francezii (281.339 USD) sau germanii (250.856 USD).

De asemenea, cei de la Credit Suisse arată că România a pornit această ascensiune de foarte de jos. În anul 2000,venitul pe cap de locuitor în România era de numai 3.300 USD, mult mai mică decât în Ungaria (11.882 USD) sau chiar în Georgia (4.494 USD), deoarece sărăcia și corupția erau considerate un fenomen normal.

În 2018, românii sunt considerați aproape de două ori mai bogați decât argentinienii sau rușii și de trei ori mai bogați decât brazilienii, potrivit celor de la Credit Suisse. Cu toate acestea, cetățenii români sunt mai săraci decât polonezii (53.511 USD ) sau decât cehii (62.340 USD).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.