Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre cele mai mari țări din Africa va produce 40 de milioane de doze de vaccin Sputnik V pe an

Digi24
Sputnik V vaccin

Compania farmaceutică egipteană Minapharm a anunţat joi un acord pentru producerea în Egipt a circa 40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V pe an, informează AFP.

Într-un comunicat comun, Minapharm şi Fondul suveran rus (RDIF), care au finanţat dezvoltarea vaccinului, au anunţat că "părţile intenţionează să înceapă imediat transferul de tehnologie".

Citește și: VIDEO DISCURSUL INTEGRAL al lui Vladimir Putin despre puterile occidentale: Arsenalul nuclear și rachetele de ultimă generație sunt pregătite

"Dezvoltarea vaccinului este aşteptată pentru al treilea trimestru al lui 2021", se arată în comunicatul citat de agerpres.ro.

Filiala germană a Minapharm, ProBioGen AG, va participa la "optimizarea proceselor pentru a creşte şi mai mult producţia", se adaugă în comunicat.

Rusia încearcă să diversifice sursele de producţie pentru vaccinul său multiplicând acordurile cu firme străine.

La sfârşitul lunii martie, RDIF a anunţat că firma farmaceutică chineză Shenzhen Yuanxing Gene-tech va produce 60 de milioane de doze de vaccin Sputnik V.

Citește și: Detalii legate de conspirația împotriva statului belorus și a președintelui Lukașenko, dezvăluite de FSB (VIDEO)

Kirill Dmitriev, CEO-ul RDIF, a precizat joi în comunicat că "acordul cu Minapharm marchează primul nostru parteneriat din regiunea MENA pentru a produce Sputnik V".

În Europa, problema utilizării vaccinului Sputnik este controversată. Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a reproşat recent Rusiei că a făcut din acesta un instrument de "propagandă" în lume.

În acelaşi timp, autorităţile sanitare egiptene au anunţat mai devreme în această lună că Egiptul va produce în curând circa 80 de milioane de doze pe an de vaccin dezvoltat de laboratorul chinez Sinovac.

Citește și: Maria Zaharova declară că mesajele autorităților cehe ar trebui să devieze atenția de la lovitura de stat din Belarus

Un acord pentru producerea Sinovac în Egipt, prin intermediul companiei locale de producţie a vaccinurilor Vacsera, a fost aprobat săptămâna aceasta de către autorităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.