Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre cele mai mici țări intră în conflict cu China: americanii, chemați să intervină

US Naval Institute
marina militara china

Guvernul din Palau*, din Pacific, a cerut Statelor Unite să-și intensifice patrulele în apele sale, în urma recentei infiltrări a navelor chineze în zona sa economică exclusivă.

Palau a observat nave chineze în apele sale luna trecută, o navă inspectând aparent o zonă din apropierea cablurilor submarine de comunicații ale insulei.

Președintele Surangel Whipps Jr. intenționează să ridice problema la o întâlnire regională a liderilor Forumului Insulelor din Pacific în noiembrie. Forumul și-a declarat deja intenția de a vorbi cu o singură voce despre tratamentul marilor puteri, iar anul trecut a respins oficial încercările Chinei de a încheia un acord de securitate și comerț cu 18 membri ai grupului de 10 membri.

La începutul acestei luni, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a lăudat statele insulare mici, cum ar fi Palau, și și-a exprimat aprecierea profundă pentru parteneriatul SUA-Palau. Statele Unite intenționează să instaleze o stație radar în Palau până în 2026. Statele Unite au organizat, de asemenea, exerciții militare acolo în trecut.

Palau, după numele său oficial Republica Palau, este o țară insulară aflată în Oceanul Pacific, la 800 km est de Filipine. Câștigându-și independența în anul 1994, Palau este una dintre cele mai mici și mai tinere țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.