Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unchiul unui deputat PSD, arestat de FBI

FBI

FBIDumitru Martin, acționar al companiei Polaris Constanța și unchi al deputatului PSD Eduard Martin, a fost arestat de FBI în data de 1 decembrie, acuzat de mituirea unui ofițer al US Air Force.

Acesta este acuzat de dare de mită, în contextul încercării obținerii unui contract de 10,35 milioane dolari la baza Kogălniceanu. A fost arestat pe aeroportul din San Francisco, oraș în care fusese invitat de agenți sub acoperire care s-au prezentat drept mijlocitori pentru acest aranjament.

Polaris M Holding a plătit în luna septembrie 100.000 euro, ultima tranșă din totalul mitei, unui membru al comandamentului escadronului contractor de la baza aeriană Travis, care însă colabora de la bun început cu FBI.

În total, 10.35 milioane dolari au fost oferiți ca mită pentru obținerea unui contract prin care Polaris urma să furnizeze forțelor aeriene americane staționate la baza Mihail Kogălniceanu din România, containere de transport şi depozitare pentru următorii cinci ani. Polaris a virat banii în data de 19 septembrie, într-un cont bancar creat de FBI, iar aceștia au fost retrași ca probă în data de14 octombrie, conform Mediafax.

Deputatul PSD Eduard Martin a fost trimis miercuri, 9 decembrie, în judecată de către DNA într-un dosar de corupție în care este implicată și compania Polaris, iar principalul acuzat este fostul edil al Constanței, Radu Mazăre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.