Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Undă de ȘOC în scandalul directorilor de școli: Incompatibilitate FLAGRANTĂ la Școala `Nicolae Labiș` din sectorul 3

scoalalabis.ro
școala gimnazială “Nicolae Labiș”

Început dificil de mandat pentru ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, care în acest weekend s-a lovit de un prim val de proteste cauzat de schimbările din pix ale unor directori de școală. Ministrul plasează responsabilitatea spre inspectoratele școlare generale, iar vicepremierul Dan Barna a acuzat cu subiect și predicat că aproximativ o mie de directori au fost schimbaţi invocându-se motive şi pretexte diverse, dar aceste ”înlocuiri intempestive au creat un sentiment justificat de nedreptate, abuz şi politizare”.

Pe lângă cazul deja cunoscut al școlii „Maica Domnului” din sectorul 2 - VEZI AICI, stiripesurse.ro vă semnalează un caz similar care se încadrează perfect în abuzul descris de vicepremierul Barna. Astfel, la școala gimnazială Nicolae Labiș” din sectorul 3, directoarea Maria Laura Preotescu a fost înlocuită tot din pix, printr-o decizie intrând în vigoare chiar de azi, 11 ianuarie, cu Roxana Mihaela Diaconu. De menționat că Preotescu a câștigat în 2016 concursul pentru ocuparea postului de director în fața aceleiași Roxana Diaconu, pe atunci director adjunct, iar acum Diaconu vine la conducerea școlii fără concurs, cu susținerea abuzivă a inspectorului de personal din cadrul Inspectoratului școlar al Sectorului 3, potrivit surselor noastre.

content-image

Pe lângă numirea din pix, Roxana Mihaela Diaconu este în conflict flagrant de interese (vezi ghidul, unde este încălcat articolul Articolul 79, cartea I, titlul IV, capitolul I din Legea 161/2003) dat fiind că soțul ei, Ion Diaconu, este administratorul școlii (vezi document).

content-image

Sorin Cîmpeanu a recunoscut în acest weekend că acest gen de incidente scot în evidență o gravă problemă de autoritate a ministrului și ministerului, iar vicepremierul Barna a anunțat examene ”pe bune” în acest an pentru inspectorii şcolari și a dat asigurări că ”unul dintre obiectivele actualului guvern este reformarea feudalismului clientelar al inspectoratelor şcolare.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.