Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde dai și unde crapă: Coca Cola anunță că va rămâne fără un ingredient special, din cauza coronavirusului

coca cola

Coca-Cola a declarat că epidemia de coronavirus a afectat lanțul de aprovizionare al companiei, iar rezerva de îndulcitori artificiali ar putea scădea dacă virusul Covid-19 continuă să se răspândească, transmite CNN Business.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 6: 'Nu mai sunaţi, nu mai interveniţi în niciun fel. Se numeşte trafic de influenţă' (VIDEO)

Producția și exporturile au înregistrat întârzieri pentru furnizorii de îndulcitori artificali ai Coca-Cola, aceștia fiind folosiți în băuturile dietetice și fără-zahăr ale companiei. Dezvăluirea a fost făcută, luni, în raportul anual al companiei.

„Am demarat planurile pentru situații neprevăzute și nu anticipăm vreun impact de scurtă-durată asupra acestor întârzieri”, arată documentul emis de companie. „Totuși, ne-am putea confrunta pe termen lung cu rezerve ceva mai scăzute ale ingredientelor, în cazul în care operațiunile de producție și export din China se vor deteriora”, continuă raportul Coca-Cola.

Îndulcitorul artificial principal (KO) folosit de Coca-Cola în produsele sale conține aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză, zaharină, ciclamat de sodiu și glicozide derivate din steviol. În raportul anual, compania a mai indicat că sucraloza - înlocuitorul zahărului cunoscut drept „Splenda” și folosit în produse precum „Diet Coke with Splenda” - reprezintă o „materie primă crucială” obținută de la furnizorii din Statele Unite și China.

Compania nu a specificat însă exact care îndulcitori ar putea afectați de întârzierile de producție și export.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.