Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde dai și unde crapă - Piețele asiatice s-au prăbușit, după ce Rusia a intrat în Ucraina

Piețele din Asia s-au prăbușit marți dimineață, în condițiile în care tensiunile dintre Ucraina și Rusia au continuat să escaladeze, anunță CNN. Petrolul Brent crește cu 2,2%, iar referința americană cu 3,5%.

Indicele de referință japonez Nikkei 225 a scăzut cu 2%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 2,2%, în timp ce indicele Kospi din Coreea a pierdut 1,4%. Indicele Shanghai Composite din China și S&P/ASX 200 din Australia au scăzut cu peste 1%, informează Mediafax.

Prăbușirea din Asia a fost precedată de o scădere similară pentru contractele futures ale acțiunilor americane mai devreme, luni seara, ora locală.

Contractele futures Dow au scăzut cu 443 de puncte, sau 1,3%. Contractele futures S&P 500 au scăzut cu aproximativ 2,2%, în timp ce contractele futures Nasdaq au scăzut cu 3,26%.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a ordonat intrarea trupelor rusești în două regiuni separatiste pro-Moscova din estul Ucrainei, după ce a recunoscut luni independența acestora. Măsura de recunoaștere a teritoriilor separatiste din estul Ucrainei ca fiind independente pare să fie primul pas al unei potențiale operațiuni militare mai ample care vizează Ucraina, au declarat pentru CNN aproape o duzină de oficiali americani și occidentali.

Incertitudinea a fost reflectată și de o creștere a prețului petrolului. Contractele futures pentru țițeiul american au urcat cu 3,5%, ajungând să se tranzacționeze la 94,24 dolari pe baril. Țițeiul Brent a crescut cu 2,2%, la 97,42 dolari pe baril.

Piețele au fost închise luni în Statele Unite din cauza sărbătorii Presidents Day. Vinerea trecută, Dow Jones a închis în scădere cu aproape 233 de puncte, sau 0,7%. S&P 500 și Nasdaq Composite au încheiat ziua cu pierderi de 0,7% și, respectiv, 1,2%. Toți cei trei indici au încheiat săptămâna trecută pe roșu pentru a doua săptămână consecutivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.