Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde dai și unde crapă! Ventilatoarele cumpărate de SUA din Rusia sunt realizate de o firmă aflată sub sancțiunile americane

sua rusia

Ventilatoarele livrate de Rusia în Statele Unite pentru a ajuta bolnavii de coronavirus au fost fabricate de o companie rusă care se află sub sancțiunile din SUA, relatează publicația de business RBC, citată de Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Un avion militar rusesc care transporta ventilatoarele a aterizat miercuri la New York, după ce președintele american Trump și președintele rus Vladimir Putin au vorbit la telefon.

Televiziunea de stat a prezentat descărcarea cutiilor de ventilatoare din avion, acestea fiind de tipul „Aventa-M”, produse de o uzina UPZ din orașul Chelyabinsk, la 1.500 km est de Moscova.

Citește și: Ministru Muncii, Nelu Tătaru: Există în stoc un număr de teste suficient

UPZ face parte din holdingul numit Concern Radio-Electronic Technologies (KRET), care în sine este o unitate a conglomeratului de stat Rostec. KRET este supus sancțiunilor americane din iulie 2014, firmele și resortisanții americani fiindu-le interzis să facă afaceri cu aceasta.

Într-o declarație de miercuri, Departamentul de Stat al SUA a declarat că Statele Unite au fost de acord să cumpere materiale medicale din Rusia, dar nu a menționat nicio companie și nici nu s-a referit la sancțiuni.

„Ambele țări și-au oferit ajutor umanitar reciproc în perioade de criză în trecut și, fără îndoială, o vor face din nou în viitor. Acesta este momentul să lucrăm împreună pentru a depăși un dușman comun care ne amenință viața tuturor”, se arată în comunicat.

Oficialii americani de la Washington nu au putut fi contactați pentru comentarii. Ambasada SUA la Moscova a spus că nu are nimic de adăugat dincolo de ceea a spus deja Departamentul de Stat.

Citește și: Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: E o etapă pe care am reușit să o întârziem cât mai mult posibil

Statele Unite au început inițial să impună sancțiuni economice Rusiei în 2014, după anexarea Crimeei de și pentru sprijinirea separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Trump a descris joi transportul rusesc drept„o mulțime de lucruri medicale de înaltă calitate”.

Fondul suveran al Rusiei RDIF, care a declarat că a plătit jumătate din expedierea echipamentelor medicale către Statele Unite, a fost adăugat și sancțiunilor SUA din 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.