Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde explodeaza consumul - Atentie la ratele din anii urmatori!

Romania Libera
afaceri

In primele cinci luni ale lui 2016, volumul cifrei de afaceri din comert cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut fata de aceeasi perioada din anul trecut cu 15,9% in serie bruta ( 14,6%, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate ).

Fapt semnificativ, la marfuri, cea mai mare crestere s-a inregistrat la vanzarile de autovehicule (+25,7% sau +23,4% ajustat sezonier) iar la servicii conduc serviciile de coafura si infrumusetare, cu +29,7% brut sau 28,1% ajustat sezonier.

Semnificativ pentru ca, in fiecare caz, sunt segmentele cele mai sensibile la modificarea veniturilor populatiei si la anticipatiile privind evolutia lor viitoare. Mai mult, raportarea la baza fixa din 2010 arata o crestere sustinuta de la o luna la alta, cu un avans apreciabil pe partea de comert cu autovehicule. Or, acest produs are o pozitie speciala ca indicator al perceptiei situatiei economice, deoarece se pozitioneaza pe locul doi, dupa locuinte, ca valoare (chiar primul in anumite cazuri) de achizitie pentru consumatori, informeaza Cursdeguvernare.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.