Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde găsești cei mai ieftini carburanți pe autostrăzile din România

carburanti
Țara noastră are în prezent puțin peste 600 de kilometri de autostradă, majoritatea dați în circulație în ultimii cinci ani, ca urmare a fondurilor europene puse la dispoziția României. Pe cele mai noi autostrăzi nu se găsesc momentan stații de alimentare cu carburanți, reprezentanții Companiei de Drumuri anunțând că abia în acest an vor organiza o licitație pentru amplasarea spațiilor de servicii.

Singurele autostrăzi ale României pe care există benzinării sunt A1 București-Pitești (96 plus 13,66 km cu centura ocolitoare la profil de autostradă) și A2 București-Constanța (205 km). Celelalte tronsoane sau bucăți de autostradă și pe care nu există benzinării sunt: București-Ploiești (55 km), Câmpia Turzii-Gilău (52 km), Sibiu-Săliște și centura Sibiului (16,1 plus 17,5 km), Cunța- Orăștie-Deva (86 km), Lugoj-Deva lot 1 (27,4 km), Timișoara-Lugoj lot 1 (9,5 km) și Timișoara-Arad și centura Aradului (44,5 km). Nici pe A2 nu există stații de carburanți decât pe tronsoanele București-Fetești.

Pentru a afla stația cu cele mai mici prețuri am consultat site-urile celor mai mari două cpmpanii petroliere de pe piața locală, OMV Petrom și Rompetrol. OMV Petrom are benzinării atât pe A1 cât și pe A2, iar Rompetrol doar pe A2.

Conform datelor analizate de info-șoferi, benzinăria cu cele mai mici prețuri de pe autostrăzile României este cea a Petrom de pe A1, de la kilometrul 36.

Aici, cea mai mare companie petrolieră de pe piața locală, comercializează litrul de benzină Standard 95 cu 6,15 lei, la același preț fiind comercializată și motorina standard. Sortimentul mai scump de motorină costă 6,44 de lei, așa cum se poate observa și din imaginea de mai jos.

Sursa: Capital.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.