Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde merită să călătorești pentru a degusta cea mai bună mâncare?

Pinterest
calatorii cea mai buna mancare turist

Există multe motive pentru a călători și poți spune chiar că orice scuză este bună. Ți-a venit vreodată ideea de a alege următoarea destinație, ghidându-te după bucătăria locală? Dacă da, în continuare îți vor fi sugerate câteva locuri de pe harta lumii, care merită vizitate pentru a avea parte de cea mai bună mâncare. Dacă nu, după ce vei citi lista, cu siguranță îți va fi foame de o astfel de călătorie!

Bangkok – mâncare stradală

Bangkok este, fără îndoială, capitala mâncării stradale. Orașul este plin de tarabe în care preparatele sunt pregătite chiar în fața ochilor tăi. Merită să alegi acele locuri la care sunt cozi - este semn ca mâncarea oferită este gustoasă și proaspătă.

Mâncarea de stradă este ieftină, iar mirosul din aer este de neuitat. Merită încercat, printre altele: sataya(bucăți de pui, porc sau vită coapte pe un baston de bambus, înmuiate în sos) sau pad thaj (tăieței de orez prăjiți cu ouă, muguri de fasole, stropiți cu alune) și câteva supe, de exemplu tom yam gong(creveți).

Într-o vacanță în Thailanda, este bine să cumperi fructe locale - mango, ananas sau pepene galben - pentru a simți gustul diferit față de cel pe care deja îl cunoști. Le poți încerca și pe cele mai exotice - de exemplu, faimosul durian (mirositor, dar gustos!), mangosteen, tamarind sau rambutan (seamănă cu lychees).

Interesant este că unul dintre restaurantele stradale thailandeze a câștigat (ca unul dintre cele 17 din Bangkok) prestigioasa stea Michelin, iar acesta poate fi un motiv suficient pentru a cumpăra de pe site-ul https://www.esky.ro/bilete-de-avion cele mai bune oferte de transport. Locul premiat îi aparține lui Jay Fai, cunoscut și sub numele de „Auntie Fai”.

content-image

Japonia – sushi japonez și mai mult de atât

Bucătăria japoneză este populară în România - în orașele mari poți găsi cu ușurință restaurante și baruri sushi specializate. Cu toate acestea, merită să încerci mâncăruri japoneze „la sursă”. Aparent, Japonia este țara cu cele mai multe restaurante în raport cu numărul de locuitori - acest lucru este probabil pentru că japonezii mănâncă rar acasă. Cert este că Tokyo este orașul cu cel mai mare număr de stele Michelin.

Bucătăria japoneză este, desigur, nu numai despre sushi. De asemenea, merită să încerci sashimi(pește și fructe de mare servite fără orez), ramen(cea mai faimoasă supă japoneză, deși neobișnuită - nu este gătită pe bază de pește sau fructe de mare, ci pe carne roșie), diverse variante de preparate cu paste: soba de hrișcă, udon și somen.

 

Japonia este, de asemenea, o țară pentru gurmanzi curajoși: poți gusta pește fugu(dar doar într-un loc certificat, deoarece preparatul necorespunzător poate duce la otrăvire sau chiar moarte), natto(preparat din boabe de soia fermentate), uni( glande sexuale de arici de mare), namako( castraveți de mare) și multe altele. Vei accepta provocarea?

Cape Town – descoperă istoria primului vin

Primul vin a fost făcut în Cape Town (sau mai bine zis în suburbia Cape Town - Constantia) în secolul al XVII-lea. În următoarele două sute de ani - în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea - vinurile din Africa de Sud s-au bucurat de succes în Europa. Vinul Constantin este menționat chiar și de Jane Austen în Sense and Sensibility ca un remediu pentru o inimă frântă.

Până în prezent, această zonă produce cel mai mult vin din Africa de Sud, iar țara în sine este al 10-lea exportator de vin din lume. Pentru iubitorii acestei băuturi, așa-numita călătorie va fi un răsfăț. Traseul vinului – un traseu al vinului în jurul orașului Cape Town, combinat desigur cu degustări și vizite la restaurante – inclusiv „La Colombe”, printre cele mai bune 50 de restaurante din lume. Așa că, nu mai aștepta și verifică următoarele zboruri către Cape Town de pe eSky.ro!

content-image

Oaxaca, Mexic – degustă cel mai delicios pui în ciocolată

Pe lângă tacos și enchiladas, în timpul vacanței în Mexic, merită să încerci pui în ciocolată - de fapt pui (sau curcan) în sos mole, originar din statul Oaxaca din sudul Mexicului, deși popular și în alte părți ale Mexicului.

Ciocolata vine din Mexic, dar este puțin diferită de cea cunoscută în Europa – dulce, cu lapte. Sosul, deși conține ciocolată, nici nu seamănă cu ediția sa europeană: este dulce și picant. Constă din ciocolată, chili, migdale, susan și fructe amestecate în bulion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.