Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde nu poate justiţia, poate Biserica? Predoiu vrea să combată traficul de persoane cu ajutorul Bisericii Ortodoxe

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat joi că grupul de lucru coordonat de Ministerul Justiţiei alături de Ministerul Afacerilor Interne a finalizat strategia naţională de combatere a crimei organizate, care va fi pusă în scurt timp în dezbatere publică.

Ministrul Justiţiei a participat, joi, la semnarea acordurilor de cooperare dintre Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANTIP) şi Biserica Ortodoxă Română, respectiv Primăria Municipiului Bucureşti, pentru combaterea şi prevenirea traficului de persoane şi protecţia victimelor.

"Sunt în măsură să vă prezint faptul că şi Ministerul Justiţiei, alături de alte instituţii, în limita puterilor şi competenţelor legale, a întreprins în acest an fapte notabile în sensul combaterii crimei organizate şi traficului de persoane. Aş putea spune că în anul în curs, în România, un întreg sistem s-a pus în mişcare pentru a riposta împotriva crimei organizate şi traficului de persoane. (...) Un grup interinstituţional de lucru a fost organizat, el a lucrat în ultimele luni pentru elaborarea unei strategii naţionale împotriva crimei organizate, implicit a traficului de persoane. Un al doilea grup de tip operativ a fost organizat între instituţiile cu atribuţii operative în domeniu. (...) Pot anunţa astăzi că grupul de lucru coordonat de Ministerul Justiţiei alături de Ministerul Afacerilor Interne a finalizat Strategia naţională de combatere a crimei organizate, care va fi pusă în scurt timp în dezbatere publică. Această strategie include obiective pe termen scurt şi pe termen lung, include atât activităţi de combatere, cât şi de prevenire, dar şi pilonul de protecţia victimelor", a menţionat Predoiu.

La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că semnarea celor două acorduri reprezintă un demers care conferă garanţia unui viitor mai sigur şi creşterea gradului de implicare a instituţiilor statului pentru prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane şi ajutorarea victimelor, indiferent de vârstă, gen sau clasă socială.

"Importanţa acestui demers este accentuată de faptul că astăzi este Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, zi cu mare încărcătură istorică, pe care trebuie să o evidenţiem şi totodată să luptăm pentru garantarea tuturor drepturilor. Nu trebuie să uităm sacrificiile generaţiilor anterioare, toate transformările prin care lumea a trecut de-a lungul timpului şi care ne-au marcat existenţa şi evoluţia în societate. Drepturile omului sunt universal-valabile - dreptul la viaţă, dreptul la sănătate, dreptul la educaţie şi cultură, dreptul la siguranţă şi protecţie sunt doar câteva dintre cele mai importante. Drepturile omului sunt cele care consolidează un viitor sigur, curat şi civilizat. Gravitatea şi urmările traficului de persoane determină ca acţiunile noastre să se intensifice", a afirmat Vela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.