Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde o să fie alocați banii din pensiile speciale: Ludovic Orban indică cel puțin două sectoare de activitate

Facebook
Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre modul în care decurge rectificarea bugetară. De asemenea, el a precizat, la întrebarea jurnaliștilor, unde o să fie investiți banii proveniți din tăierea pensiilor speciale.

„E normal ca fiecare ministru să susțină o alocare cât mai mare. Problema e că suma e alocată direct. Ministerul Muncii nu pierde bani. A fost redusă subvenția acordată de stat, acesta e motivul. De asemenea, cu adoptarea ordonanței practic au rezultat niște sume care nu mai erau necesare. Există o OUG și când obține toate avizele o să fie vitată în Guvern”, a precizat Orban.

Întrebat cum administrează România banii obținuți din tăierea pensiilor speciale, liderul PNL a punctat: „Ei sunt redistribuiți acum în acele zone unde e nevoie: de la sănătate, la dezvoltare...”, a spus Ludovic Orban.

Pensiile speciale vor fi ajustate printr-o legislatie specială, însă „în limitele mandatului pe care le stabileste Curtea Constituțională”, ce ar trebui să fie adoptată tot în 2022, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.