Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde s-au jucat alegerile parlamentare: 'Românii au sancţionat nenorocitul experiment Colectiv'

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

PSD a obţinut o victorie categorică la alegerile parlamentare, iar acum analiştii încearcă să găsească explicaţiile acestor rezultate extrem de dure pentru concurenţa social democraţilor. Junalistul Ion Cristoiu a găsit motivul principal al eşecului PNL.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Klaus Iohannis după alegeri: Ce gest a făcut preşedintele / FOTO

"Românii au sancționat drastic nenorocitul experiment numit Revoluția Colectiv. Putem vorbi de o surpriză uriaşă, una dintre cele mai mari din istoria postdecembristă. Ea nu constă în situarea PSD pe primul loc, ci în înfrîngerea catastrofală a PNL. Cînd spui PNL, spui două partide foste de Guvernămînt – PDL şi PNL – care au obţinut nu mai departe, în 2008, un scor împreună de peste 50%. PDL, 33%, PNL, 18%. Mulţi analişti vor pune dezastrul pe seama actualei conduceri a PNL, întruchipate de nefericita Alina Gorghiu. Vor fi şi analişti care vor pune dezastrul pe seama infiinţării USR. Sînt explicaţii care nu pot fi trecute cu vederea. Numai că aceste explicaţii ţin de campania electorală şi nu de realităţile electorale profunde, cele cele care dau trendul și singurele care ar putea explica dezastrul unui partid care n-a fost la Guvernare.

Explicaţia o dă – şi-am mai scris despre asta – iresponsabilul, criminalul experiment numit impunerea Guvernului Dacian Cioloş împotriva voinței populare sub numele de Revoluția Colectiv. Nu, nu mă refer la vreo vinovăţie a lui Dacian Cioloş şi a membrilor Guvernului. Mă refer la cei care au impus acestei ţări experimentul Guvernul Dacian Cioloş.", a spus Cristoiu într-un editorial pe propriul blog.

Citeşte şi: Prima reacţie a americanilor după alegerile din România: Cum se vad 'jocurile' peste Ocean

Şi asta nu e tot. Cristoiu a găsit toţi vinovaţii. " Tot ce-a greșit Guvernul Dacian Cioloș a fost decontat de PNL. Cine e de vină? Indiscutabil, la o primă vedere, conducerea PNL care a acceptat comanda lui Klaus Iohannis de a sprijini Guvernul Dacian Cioloș. La o privire mai profundă, vom găsi principala responsabilitate în eterna slugărnicie a partidelor postdecembriste față de Jupînul de la Cotroceni. Dacă în PNL se găsea un bărbat, un singur bărbat care să se revolte public împotriva pilotării partidului de la Cotroceni, altul ar fi fost scorul obținut de PNL la 11 decembrie 2016. Pupincurismul zelos al elitelor noastre în fața Stăpinilor interni și Externi se dovedește încă o dată cea mai mare nenorocire pentru țară.", a încheiat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.