Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde sunt localizate simptomele variantei Omicron. Ce spun experții

Regina Maria
simptome covid

O nouă cercetare explică de ce varianta Omicron este diferită față de variantele COVID anterioare. Varianta Omicron a coronavirusului pare să provoace mai puține leziuni la nivelul plămânilor, ceea ce sugerează că varianta este diferită de tulpinile COVID-19 anterioare, transmite Stirileprotv.ro.

O serie de noi studii care au folosit șoareci și hamsteri au constatat că varianta Omicron s-a localizat în mare în căile respiratorii superioare, potrivit WebMD. Aceasta includ nasul, gâtul și traheea.

Variantele anterioare ale COVID-19 se concentrau în jurul plămânilor și a problemelor de respirație, ceea ce a dus la simptomele COVID-19, cum ar fi dificultăți de respirație.

Roland Eils, un biolog computațional de la Institutul de Sănătate din Berlin, a declarat că acest lucru arată, de fapt, ceea ce se întâmplă cu această nouă tulpină a coronavirusului.

“Este corect să spunem că ideea unei boli care se manifestă în primul rând în sistemul respirator superior este în curs de apariție”, a spus biologul, potrivit The New York Times.

Ce părți ale organismului sunt afectate de către varianta Omicron vs. Delta

În decembrie, un studiu de laborator privind varianta Omicron a constatat că aceasta se răspândește mai repede decât varianta Delta.

Mai exact, varianta “se înmulțește de 70 de ori mai repede decât varianta Delta și decât varianta originală a SARS-CoV-2 în bronhiile umane, ceea ce poate explica de ce Omicron se poate transmite mai repede între oameni decât variantele anterioare”, potrivit studiului.

Acesta este motivul pentru care varianta Omicron cauzează mai puține infecții la nivelul plămânilor. Bronhiile sunt considerate cele două tuburi mari care aduc aerul din trahee la plămâni, motiv pentru care varianta omicron poate fi mai centralizată în gât, potrivit Cleveland Clinic.

Dacă până acum simptomele date de Covid-19 erau febra mare, tuse puternică și supărătoare și pierderea mirosului și a gustului în orice moment al bolii, în privința variantei Delta, simptomele sunt mai multe și seamănă mai degrabă cu cele pentru răceală: dureri de cap, slăbiciune sau oboseală, dureri musculare, curgerea nasului, pierderea poftei de mâncare și durere în gât.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.