Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNESCO a condamnat 'în mod ferm' atacurile ruseşti contra infrastructurilor educative din Ucraina

unesco

UNESCO a condamnat, joi, „în mod ferm” atacurile ruseşti contra infrastructurilor educative din Ucraina, subliniind că este „extrem de îngrijorată” de pagubele din oraşele Harkov şi Cernigău, potrivit AFP, citat de news.ro.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru educaţie, ştiinţă şi cultură a putut verifica cu ajutorul sateliţilor şapte edificii, şase şcoli şi o universitate care au fost lovite în conflict, potrivit unui purtător de cuvânt.

Universitatea naţională Karazin din Harkov a fost bombardată, miercuri, de armata rusă. Potrivit purtătorului de cuvânt, cifra de şapte edificii nu este „definitivă” pentru că „există temeri ca şi altele să fi fost lovite”.

Este vorba despre site-uri „pentru care am avut o confirmare clară că au fost afectate de conflict”, a explicat el.

„UNESCO condamnă ferm atacurile contra infrastructurilor educative”, a indicat organizaţia într-un comunicat, îngrijorându-se cu privire la repercusiunile „considerabile” ale închiderii şcolilor şi universităţilor ucrainene, care au afectat 6 milioane de elevi şi mai mult de 1,5 milioane de studenţi.

Directoarea generală Audrey Azoulay a făcut apel la „protejarea patrimoniului cultural ucrainean, care stă mărturie pentru o istorie bogată, precum cele şapte situri ale Patrimoniului Mondial” în special situate la Liov şi Kiev, dar şi la „salvarea” Odesei şi a Harkovului sau a arhivelor naţionale.

Agenţia ONU „condamnă” şi atacul din apropiere de Memorialul Holocaustului Babi Yar, „sit al unuia dintre cele mai mari masacre cu gloanţe asupra evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”.

Potrivit AFP, acest loc al memoriei a 33.000 de evrei ucişi în 1941, pe când oraşul era sub ocupaţie nazistă, nu a fost direct lovit de atacurile care au vizat marţi turnul televiziunii din Kiev.

UNESCO s-a arătat „extrem de îngrijorată” de pagubele din oraşele Harkov şi Cernigău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.