Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNESCO a lansat pe internet Biblioteca Mondială a Ştiinţei

unesco

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a anunţat lansarea pe internet a unei biblioteci ştiinţifice accesibile gratuit pentru studenţi şi comunitatea ştiinţifică, evenimentul având loc cu ocazia Zilei mondiale a ştiinţei în folosul păcii, informează EFE.

Biblioteca Mondială a Ştiinţei (WLoS, după numele în limba engleză) beneficiază de colaborarea şi patronajul revistei ştiinţifice 'Nature' şi a laboratorului farmaceutic 'Roche' şi urmăreşte că asigure 'accesul studenţilor din întreaga lume, în special a celor din regiunile sărace, la cele mai recente informaţii ştiinţifice', a precizat un comunicat al UNESCO. În plus, oferă 'studenţilor posibilitatea de a-şi împărtăşi experienţele şi de a participa la dezbateri cu alţi studenţi'.

Pentru moment, biblioteca virtuală conţine peste 300 de articole de referinţă, 25 de volume şi mai bine de 70 de înregistrări video oferite de revista 'Nature'. Cu ajutorul acestui instrument, UNESCO doreşte să susţină egalitatea de şanse, să amelioreze calitatea învăţământului, să promoveze ştiinţa şi educaţia şi să impulsioneze schimbul de bune practici dintre studenţi şi oamenii de ştiinţă.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.