Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria a inspirat toată Europa: Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarusul

Agerpres
gard Polonia

Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarusul, pentru a împiedica trecerea migranţilor, a anunţat miercuri premierul Morawiecki, cu ocazia unei vizite la punctul de trecere a frontierei de la Kuznica, transmite dpa. Polonia are o graniţă de 418 km cu Belarusul, dar cu excepţia porţiunii protejate de gard traseul trece mai ales prin lacuri şi râuri, scrie Agerpres.

Anul trecut, mii de migranţi din Orientul Mijlociu au ajuns în zona respectivă; au existat acuzaţii că ei au fost invitaţi şi transportaţi la frontieră de autorităţile de la Minsk. Frontiera de est a Poloniei este şi a Uniunii Europene, iar criza respectivă a fost considerată ca o reacţie a Belarusului la sancţiunile impuse de la Bruxelles. Mulţi din cei care încercau să intre în Polonia sosiseră din zone de război, ceea ce a pus guvernul de la Varşovia în situaţia dificilă de a returna refugiaţi care încercau să scape cu viaţă sau a accepta intrarea în ţară a unui flux necontrolat de migranţi.

Situaţia a atins apogeul tensiunilor în vara şi toamna lui 2021 şi s-a relaxat în iarnă. Acum, când vremea se încălzeşte din nou, autorităţile poloneze semnalează că numărul de migranţi este din nou în creştere. Forţele poloneze au instalat un gard improvizat la frontieră în august anul trecut, iar în ianuarie au început înlocuirea lui cu o construcţie metalică definitivă, cu senzori de mişcare şi camere de luat vederi, înaltă de 5,5 metri. Costul prevăzut în buget este de 366 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.