Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria a interzis accesul adolescenţilor la expoziţia World Press Photo - Motivul invocat este halucinant

Guvernul Ungariei a interzis accesul tinerilor cu vârste sub 18 ani la expoziţia "World Press Photo" vernisată la Budapesta, invocând existenţa unor conţinuturi LGBT în unele dintre fotografii, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Guvernul naţionalist al prim-ministrului Viktor Orban promovează o agendă creştin-conservatoare şi a interzis în 2021 "expunerea şi promovarea homosexualităţii" în cărţi şi filme accesibile publicului sub 18 ani în pofida criticilor ferme ale asociaţiilor pentru drepturile omului şi ale Uniunii Europene.

Sâmbătă, Muzeul Naţional Maghiar a încetat să mai vândă bilete la această expoziţie de fotografie pentru tineri, după ce partidul de extremă dreapta Mi Hazank (Patria Noastră) a iniţiat o anchetă guvernamentală, au anunţat reprezentanţii acestei formaţiuni politice.

"În urma iniţiativei lansate de Mi Hazank, tinerii sub 18 ani nu pot vizita expoziţia de la Muzeul Naţional, deoarece aceasta încalcă legea privind protecţia copilului", a precizat partidul de extremă dreapta pentru agenţia naţională de presă din Ungaria (MTI). Noua reglementare a fost publicată pe site-ul muzeului în cursul zilei de sâmbătă.

Organizatorii expoziţiei şi purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta nu au dat curs deocamdată invitaţiei transmise de Reuters pentru a face declaraţii pe această temă.

La începutul acestui an, unii dintre librarii din Ungaria au fost amendaţi pentru că au vândut cărţi ce descriau homosexualitatea şi care nu erau învelite în plastic, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

Legea din 2021, despre care Guvernul ungar spune că are ca scop protejarea copiilor, a stârnit îngrijorări în rândul comunităţii LGBT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.