Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria reclamă cenzurarea 'opiniilor creştine' pe Facebook

businessinsider.com
facebook lupă

Ministrul Justiției din Ungaria a cerut luni convocarea unei reuniuni extraordinare a Comitetului pentru libertate digitală, însărcinat cu monitorizarea spaţiului online, în legătură cu ceea ce a calificat drept încălcări ale normelor democratice de către giganţii tehnologiei, relatează MTI.

Într-o postare pe Facebook în limba engleză, Judit Varga a afirmat că mari companii de IT încalcă "toate normele legale democratice fundamentale care formează baza culturii de tip occidental" prin restrângerea în secret a vizibilităţii sau "blocarea din umbră" a anumitor utilizatori "din motive politice".

Ministrul ungar a citat o înregistrare recent dezvăluită în care directorul Twitter, Jack Dorsey, este auzit spunându-le unor subalterni că acţiunile de reglementare ale companiei vor merge "mult mai departe" decât suspendarea contului preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump.

Judit Varga a acuzat de asemenea Facebook de limitarea "vizibilităţii opiniilor creştine, conservatoare de dreapta", menţionând că a avut "experienţa personală" a unor astfel de practici.

Oficialul ungar a mai adăugat că, prin intermediul Comitetului pentru libertatea digitală, ministerul său contribuie la reglementarea în cadrul Uniunii Europene a activităţii companiilor globale de IT.

Ea a subliniat că este nevoie de măsuri urgente şi că în acest scop se va întâlni zilele următoare cu şeful Autorităţii ungare pentru concurenţă, pentru a discuta despre posibilităţile de sancţionare a practicilor comerciale ilegale în domeniu.

Miercurea trecută, într-o altă postare pe Facebook critică la adresa giganţilor mondiali ai tehnologiei informaţiei, Judit Varga a denunţat faptul că "noi cu toţii putem fi opriţi printr-o simplă apăsare de buton", evocând "războiul ideologic" din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.