Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria amenință Bruxellesul cu REVOLTA statelor din Balcani: 'Dacă nu vor fi tratate ca aliaţi şi parteneri deplini, vor fi din nou tulburări'

www.stirileprotv.ro
steag Ungaria

Secretarul de stat ungar pentru culte şi minorităţi, Miklos Soltesz, a evidenţiat joi "nevoia presantă" ca ţările din Balcani să-şi unească forţele şi ca Uniunea Europeană să le trateze ca parteneri deplini, cu prilejul unei conferinţe organizate la Budapesta pentru a marca bătălia de la Varna, de la care se împlinesc anul acesta 575 de ani, transmite MTI, potrivit agerpres.ro.

Dacă statele din Balcani nu vor fi tratate ca "aliaţi şi parteneri deplini", "vor fi din nou tulburări" în regiune, însă Europa occidentală nu recunoaşte acest pericol, a subliniat Soltesz.

Citește și: Lovitură pentru șeful Aeroportului Otopeni! Ministrul Transporturilor i-a dat lovitura de grație

Acesta a menţionat că guvernul ungar îi ajută pe etnicii bulgari care trăiesc în Ungaria să-şi păstreze limba maternă şi susţine Biserica ortodoxă bulgară în Ungaria, întrucât creştinii bulgari merită aceleaşi drepturi şi oportunităţi ca toate cultele înrădăcinate în Ungaria.

Conferinţa organizată la Budapesta a demonstrat că Bulgaria şi Ungaria "fac eforturi pentru a-şi prezerva identităţile şi tradiţiile culturale", a remarcat vicepremierul bulgar Mariana Nikolova, aflată în vizită la Budapesta.

Citește și: Vești importante pentru șoferi! Modificări importante pentru cei care au permis de conducere categoria B

La rândul său, Zsolt Nemeth, preşedintele comisiei pentru afaceri externe a parlamentului ungar, a declarat după convorbiri cu vicepremierul bulgar că Ungaria şi Bulgaria lucrează în strânsă cooperare pentru protejarea comunităţilor creştine şi crearea unei noi forme de parteneriat în Europa centrală. Nemeth a menţionat că Ungaria şi Bulgaria participă la Iniţiativa celor Trei Mări şi sunt lideri în proiecte de dezvoltare a infrastructurii regionale, inclusiv în domeniul energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.