Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria anchetează Booking.com, cea mai populară agenție online de turism - Datorii de miliarde de forinți către furnizorii de cazare

gds.ro
booking

Autoritatea Ungară pentru Concurenţă (GVH) a solicitat o anchetă sectorială accelerată privind datoriile persistente ale companiei olandeze Booking.com, care intermediază cazări, faţă de furnizorii de cazare din Ungaria, informează agenția MTI.

De asemenea, Agenţia Ungară de Turism a lansat un serviciu de asistenţă juridică pentru cei afectaţi, s-a afirmat, marţi, în cadrul şedinţei subcomisiei pentru turism a Comisiei economice a Parlamentului ungar.

Potrivit preşedintelui şedinţei, Kristóf Szatmáry (Fidesz), nu este adevărat faptul că furnizorul de servicii şi-ar fi achitat toate datoriile faţă de furnizorii de cazare din Ungaria.

Subcomisia examinează ce măsuri ar trebui luate pentru a preveni ca acest lucru să nu se mai întâmple, adică o mare multinaţională să acumuleze datorii de miliarde de forinţi prin abuzul poziţiei sale dominante.

Csaba Balázs Rigó, preşedintele Autorităţii Ungare pentru Concurenţă, a declarat că pregătirile pentru o anchetă sectorială rapidă sunt în curs de desfăşurare şi ar putea fi lansată în această lună. Ancheta va dura până la 30 de zile, dar va putea fi prelungită. Rezultatul anchetei va conţine propuneri concrete, a declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.