Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria anunță MAREA INVAZIE a refugiaților, pe la frontierele de sud și sud-est ale UE: 'Situaţia din Grecia e tot mai dramatică'

refugiati

Uniunea Europeană rămâne neprotejată la sud şi frontierele sale sunt larg deschise, iar din acest punct de vedere situaţia este neschimbată din 2015, a declarat vineri şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, în timpul unei reuniuni regionale desfăşurate la Atena, informează MTI.

Dacă un nou val al migraţiei va intra sau nu în Europa pe la graniţa sa de sud şi sud-est depinde de întărirea acordului asupra migraţiei dintre UE şi Turcia, a declarat Szijjarto. "De aceea, este extrem de important ca frontiera de sud a Ungariei să fie ţinută închisă. Un nou val de migranţi ilegali care să vină dinspre sud-est spre Balcanii de Vest va ajunge imediat la frontierele de sud ale Ungariei pentru că nu există un alt obstacol în calea lui", a adăugat el.

Citește și: Pe cine urăște enorm Mircea Badea: ”Eu o urăsc pe viață. Eu o urăsc aproape inuman, capacitatea mea de a urî este infernală”

Szijjarto a participat vineri la reuniunea miniştrilor de externe ai ţărilor din Grupul de la Vişegrad şi celor din Balcani membre ale UE, unde a subliniat importanţa problemei migraţiei.

"Situaţia din Grecia este tot mai dramatică. Numărul de migranţi sosiţi la Salonic s-a triplat numai în luna aprilie", a declarat ministrul de externe al Ungariei, subliniind că, potrivit localnicilor, este pe cale să se ajungă la o situaţie similară celei din 2015. În conformitate cu decizia Curţii Constituţională a Greciei, migranţii care sosesc pe insule au voie să călătorească mai departe şi "cine ştie în ce direcţie vor continua ei să se îndrepte după aceasta", a spus Peter Szijjarto.

Citește și: Înregistrări incendiare: Şefa TVR dezvăluie cum l-a dat afară pe Lucian Mândruţă

Presiunea asupra migraţiei în mod cert va creşte, pentru că dezbaterile în cadrul organizaţiilor internaţionale nu fac decât să încurajeze migraţia în loc să o stopeze, a susţinut şeful diplomaţiei ungare. "De când frontierele de sud şi sud-est ale Europei nu sunt apărate, exact cum au fost în urmă cu trei ani, măsurile luate de Ungaria la frontierele sale de sud trebuie menţinute şi mai riguros", a adăugat ministrul de externe ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.