Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria: Compania petrolieră MOL a repornit rafinăria Dunai Finomító din oraşul Százhalombatta

dunakanyarregio.hu
Dunai Finomító Százhalombatta

Compania petrolieră MOL a repornit rafinăria Dunai Finomító din oraşul Százhalombatta, după efectuarea lucrărilor de întreţinere, dar atingerea capacităţii depline va dura câteva săptămâni - a declarat, marţi, directorul executiv al societăţii Mol Ungaria într-o emisiune postului public ungar Radio Kossuth.

Directorul executiv a explicat că problemele de aprovizionare nu se vor rezolva de pe o zi pe alta, deoarece pentru aceasta ar fi nevoie de restabilirea importurilor, pe lângă fenomenul de cerere generat de panică şi a stocării excesive care caracterizează perioada actuală, informează MTI, citată de Rador.

Potrivit lui György Bacsa, capacitatea totală a companiei Mol nu este suficientă pentru a satisface nevoile pieţei Ungariei, pentru care ar fi nevoie de importuri de încă 30%, iar în condiţiile cererii actuale şi a suprasolicitării logistice ar fi necesară consolidarea activităţii celorlalţi parteneri de vânzare cu amănuntul şi en gros.

În ultima săptămână, cererea de benzină s-a dublat, iar cea de motorină a fost de 1,5 ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cererea zilnică de livrare cu amănuntul depăşeşte cu 30% capacitatea logistică zilnică totală, în timp ce importurile au scăzut semnificativ.

"În prezent ne străduim să ţinem pasul, aproape toate benzinăriile noastre se confruntă cu epuizarea a unui produs, iar astăzi avem aproximativ 70 benzinării, un sfert din reţeaua completă, care s-au golit complet", a precizat directorul executiv al MOL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.