Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria construieşte un nou zid la graniţa cu Serbia

Ungaria a început construcţia unui nou zid la frontiera cu Serbia menit să pună frâu valului de migraţie, informează portalul magyaridok, citat de EFE, potrivit agerpres.

Zidul de 10 kilometri este un proiect pilot care va folosi noi tehnologii pe care guvernul de la Budapesta ar dori să le folosească pe toată lungimea graniţei sudice. De asemenea, autorităţile ungare vor mai construi o şosea de manevră de 150 de kilometri care să permită transportul de trupe şi forţe de ordine.

Citeşte şi: Budapesta este de părere că Europa se confruntă cu cinci mari provocări

Ungaria a mai construit ziduri la graniţele cu Serbia şi Croaţia toamna trecută, pentru a opri avansul refugiaţilor care voiau să tranziteze Ungaria în drum către alte ţări din Europa de vest, precum Austria şi, mai ales, Germania.

În luna august, premierul Viktor Orban a declarase că guvernul va construi un zid mai robust la frontiera cu Serbia şi că se aşteaptă ca influxul de migranţi să crească în intensitate.

Pentru moment, nu se ştie cât va costa construcţia zidului, însă portalul MNO, citat de de EFE, scrie că, până în acest moment, statul ungar a investit 227 milioane de euro în fortificaţiile de la frontiera sudică.

Citeşte şi: Doi imami marocani au fost ARESTAŢI în Spania

În contextul crizei migraţiei, guvernul Orban a mai introdus şi legislaţie care prevede până la cinci ani de închisoare pentru trecerea ilegală a frontierei. De asemenea, legislaţia le permite poliţiştilor de frontieră unguri să îi oblige pe migranţii prinşi în raza de 8 kilometri de la frontieră să se întoarcă dincolo de zid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.