Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria contestă Raportul Sargentini la Curtea de Justiție a UE

washingtonpost.com
Viktor Orban

Guvernul ungar s-a adresat Curţii de Justiţie a UE (CJUE) cu o plângere în legătură cu faptul că Parlamentul European (PE) a încălcat regulile de vot când a adoptat Raportul Sargentini privind statul de drept în Ungaria, a anunţat miercuri ministrul ungar al justiţiei, informează MTI preluată de Agerpres.

Potrivit guvernului ungar, pe baza reglementărilor PE, abţinerile pot fi ignorate în cursul unui vot normal, dar această regulă nu poate fi urmată în cazul procedurile speciale. Deci documentul nu avea majoritatea de două treimi necesară pentru a trece, a precizat ministrul ungar al justiţiei, Laszlo Trocsanyi, într-o conferinţă de presă.

În total, 448 de europarlamentari au votat în favoarea raportului eurodeputatei Judith Sargentini (Verzi), care declară că democraţia, statul de drept şi drepturile fundamentale sunt ameninţate în Ungaria, constituind un risc clar de încălcare gravă a valorilor UE. Votul în care 197 de eurodeputaţi s-au opus şi 48 s-au abţinut a declanşat Articolul 7 împotriva Ungariei.

"PE nu a respectat regulile propriilor operaţiuni", a insistat Trocsanyi.

Răspunzând la o întrebare, el a declarat că dacă instanţa din Luxemburg va decide în favoarea Ungariei, "nu va exista un Raport Sargentini" şi procedura comunitară de infringement împotriva ţării sale "va fi nulă şi neavenită"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.