Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria dă în clocot. Mii de oameni au protestat față de Guvern: 'Orban, dispari'

nbcnews.com
Viktor Orban

Mii de oameni au mărşăluit, duminică, la Budapesta, pentru a protesta faţă de Guvern. Manifestanţii, între care s-au numărat profesori şi studenţi, au cerut salarii mai mari pentru profesori şi stoparea creşterii inflaţiei, relatează Reuters.

Protestatarii au afişat mesaje ca “Orban, dispari” şi “Fără profesori nu este viitor”, la câteva ore după ce Viktor Orban a promis să menţină stabilitatea economică şi menţinerea unui plafon în ceea ce priveşte facturile la energie, chiar dacă Uniunea Europeană se afundă “într-o criză economică”.

Însă la cel mai recent dintr-o serie de proteste faţă de Guvern, manifestanţii au spus că guvernanţii i-au dezamăgit pe profesori oferindu-le salarii mici în contextul în care inflaţia a devenit “de nesuportat”.

“Sunt aici pentru copiii mei. Este necesară o schimbare”, a afirmat Gyongyi Bereczky, poştaş. “Această inflaţie... nu mai putem economisi bani, pur şi simplu nu facem faţă preţurilor”.

Profesorii şi studenţii au protestat pentru salarii mai mari, o soluţie pentru penuria de profesori şi dreptul de a face grevă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.