Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria donează 40.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Republicii Cehe

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin seringa

Ungaria va dona Republicii Cehe 40.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 în prima jumătate a lunii mai, a anunţat sâmbătă ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de agenţia MTI.

''Republica Cehă este (printre alte ţări) într-o situaţie grea din cauza achiziţiilor defectuoase ale Comisiei Europene'', a scris acesta pe Facebook, adăugând că datorită achiziţiilor prompte şi în mari cantităţi a unor vaccinuri din Rusia şi China, în completarea celor cumpărate prin mecanismul gestionat de Comisia Europeană, Ungaria se numără printre ţările UE cu cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19, potrivit agerpres.ro.

Citește și: IMAGINI MACABRE Cadavrul copilului căutat săptămâni întregi a fost găsit în descompunere, într-un loc greu accesibil

Circa 83.000 de persoane vor fi vaccinate în decursul zilei de sâmbătă, în ajunul Paştelui Catolic, potrivit unei declaraţii separate a premierului ungar Viktor Orban. Din cei circa 10 milioane de cetăţeni ungari, până în prezent 2.235.731 au fost vaccinaţi cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi 891.002 cu ambele doze.

Dar Ungaria continuă să înregistreze zilnic un număr ridicat de decese şi noi cazuri de COVID-19. Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 8.637 de noi cazuri şi 242 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.