Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria e la răscruce: Va avea de ales în 2018 între Viktor Orban și 'demontarea gardului'

EurActiv
Viktor Orban

Ungaria va avea de ales la scrutinul de anul viitor între premierul Viktor Orban şi desfiinţarea gardului la frontieră, a declarat duminică responsabilul de comunicare al partidului ungar de guvernământ Fidesz, Balazs Hidveghi, citat de MTI, potrivit agerpres.ro

"Avem de ales între a ne proteja ţara sau a permite ca să se schimbe pentru totdeauna", a afirmat Balazs Hidveghi într-o conferinţă de presă, referindu-se la estimări recente potrivit cărora se aşteaptă ca aproximativ 60 de milioane de migranţi să vină din Africa în Europa în următorii ani. 

Această "invazie în masă a migranţilor" ce "reprezintă o ameninţare fundamentală" pentru Europa este acum în al treilea an, a spus Hidveghi, adăugând că alianţa de guvernământ de la Budapesta acţionează pentru consolidarea securităţii Ungariei pentru ca poporul său "să-şi poată creşte copiii în pace".

DOCUMENT - GAFĂ de proporții a ministrului Educației: scandal URIAȘ în sistem


"Ne-am dori să păstrăm Ungaria ca ţară a ungurilor", a spus el. 

În acelaşi context, reprezentantul Fidesz a criticat opoziţia de stânga pe care a catalogat-o drept "compania lui Soros", cu referire la finanţatorul american George Soros, spunând că aceasta "a dat clar de înţeles că este gata să accepte migraţia în masă". 

El a mai spus că Laszlo Botka, nominalizat candidat al Partidului Socialist la funcţia de premier, a declarat că va "merge direct la Bruxelles după numirea sa" pentru a anunţa că intenţionează să demonteze gardul de la graniţa sudică.

Toamnă FIERBINTE în Parlament! Consilierul onorific al lui Mihai Tudose, anunțul care îl pune pe jar pe Mugur Isărescu


"Ferenc Gyurcsany şi coaliţia sa democratică intră în aceeaşi categorie", a spus Hidveghi, afirmând că fostul premier a fost un "susţinător entuziast" al politicii Bruxellesului în materie de migraţie. 

Oficialul Fidesz a mai spus că şi partidul de opoziţie Egyutt aparţine de "compania Soros", susţinând că liderii acestuia au protestat împotriva măsurilor guvernului de protejare la graniţa sudică împreună "cu liderii organizaţiilor Soros". 

Referitor la partidul naţionalist radical Jobbik, Hidveghi a afirmat că "ne-am obişnuit să-l auzim pe Gabor Vona (şeful partidului - n.r.) negând tot ceea ce a spus cu o zi înainte pentru bani şi putere". În opinia sa, Jobbik a devenit un jucător politic pe care nu te poţi baza sub nicio formă. 

Acelaşi responsabil Fidesz a declarat că partidul său se aşteaptă la posibilitatea unor proteste violente de stradă pe parcursul perioadei de campanie în toamnă, evocând numeroase exemple de proteste violente în Europa Centrală şi de Est, organizate de "autointitulate grupuri civice, care de fapt îl serveau pe Soros".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.