Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria face iar declarații care aduc atingere României: Ministrul de Externe a făcut o nominalizare nepotrivită

romania ungaria

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, aflat marţi în vizită în oraşul sârb Subotica (Vojvodina), a afirmat că, dintre toate ţările vecine, Serbia este cea cu care Ungaria are cele mai bune relaţii diplomatice şi comerciale, relatează agenţia MTI.

Potrivit lui Szijjarto, care deţine şi portofoliul comerţului exterior, Serbia este totodată şi un partener economic important în Balcanii de Vest, scrie agerpres.ro.

Citește și: Simona Halep dă o nouă lovitură! Imagini fabuloase

Şeful diplomaţiei ungare a făcut declaraţiile respective după o reuniune la Subotica a Comisiei economice mixte sârbo-ungare. În cadrul reuniunii, Comisia a discutat despre modernizarea liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad, construirea unei linii de cale ferată Szeged-Subotica-Baja, deschiderea unor noi puncte de trecere a frontierei dintre cele două ţări, extinderea relaţiilor economice şi comerciale, precum şi dezvoltarea şi conectarea conductelor de gaz ungureşti şi sârbeşti.

Peter Szijjarto, preşedintele Comisiei mixte, a exprimat aprecierea guvernului ţării sale pentru modul în care guvernul Serbiei îi tratează pe etnicii unguri. Potrivit declaraţiilor lui Szijjarto, comunitatea maghiară din provincia sârbă Vojvodina este mai degrabă un factor de unire decât de divizare în relaţiile dintre cele două ţări.

Citește și: Guvernul pregătește o lege cu dedicație! Cine va fi ajutat de actul normativ care ar putea fi adoptat foarte curând .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.