Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria face instrucție cu Ambasadorul Ucrainei: Viktor Orban i-a transmis clar că Ungaria nu se implică în război

budapesta

Ambasadorul Ucrainei a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe de la Budapesta, pentru a i se transmite o notă de protest faţă de "insultele" Administraţiei Volodimir Zelenski, iar Guvernul Viktor Orban transmite clar Kievului că nu se va implica într-un război care nu este al Ungariei.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a amintit, miercuri, la trei zile după ce partidul Fidesz, al premierului Viktor Orban, a obţinut din nou majoritate de două-treimi în urma scrutinului parlamentar, că Budapesta a condamnat invazia militară rusă, a recunoscut suveranitatea Ucrainei şi a primit sute de mii de refugiaţi ucraineni.

"Prin urmare, este momentul ca liderii ucraineni să înceteze insultele la adresa Ungariei şi să accepte voinţa exprimată de cetăţenii ungari", a declarat Peter Szijjarto, citat de agenţia Reuters, referindu-se la victoria în scrutinul parlamentar. "Acesta nu este războiul nostru, deci vrem şi vom sta în afara acestui război", i-a explicat Peter Szijjarto preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a afirmat marţi că premierul ungar, Viktor Orban, va trebui să aleagă între relaţia cu Rusia şi cea cu "cealaltă lume", apreciind că liderul de la Budapesta se teme de influenţa rusă.

Guvernul Viktor Orban a condamnat intervenţia militară rusă în Ucraina şi nu a blocat prin veto sancţiunile Uniunii Europene împotriva Moscovei. Dar premierul Ungariei a refuzat să îl critice direct pe preşedintele rus, Vladimir Putin, şi a respins ideea limitării importurilor de gaz şi petrol din Rusia, argumentând că economia ungară ar fi afectată grav.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.