Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria ignoră îngrijorările Occidentului - Poziția guvernului lui Viktor Orban față de gigantul Huawei

washingtonpost.com
Viktor Orban

Ungaria consideră Huawei Technologies un partener strategic în domeniul IT, a declarat marţi ministrul de Finanţe Mihaly Varga, care a respins îngrijorările multor state occidentale legate de siguranţa utilizării produselor companiei chineze, transmite Reuters, conform news.ro.

Varga a afirmat într-un comunicat publicat după o întâlnire cu un oficial de rang înalt al Huawei că această companie va ajuta Ungaria să îşi dezvolte reţeaua de internet broadband şi să îndeplinească obiectivul ca 90% din familii să aibă acces la internet de mare viteză până în 2025, în conformitate cu un acord anterior.

Guvernele occidentale sunt îngrijorate că Huawei ar putea facilita spionajul guvernului chinez prin intermediul tehnologiei sale.

Statele Unite au cerut aliaţilor lor să nu folosească produse ale Huawei.

Rezultate în Israel după numărarea a 97% din voturi - Partidul lui Netanyahu, la egalitate cu partidul lui Gantz. Cine este favorit să formeze guvernul

Grupul chinez a negat în mod repetat că tehnologia sa poate fi utilizată pentru spionaj.

În Ungaria, Huawei are peste 2.000 de angajaţi şi cel mai mare centru de logistică din afara Chinei, a notat Varga după întâlnirea lui cu James Li, preşedintele regional al operaţiunilor Huawei din Europa.

În Europa Centrală, Ungaria şi Polonia au dezvoltat în ultimii ani relaţii foarte strânse cu China, fiind în căutarea de oportunităţi economice.

Polonia a arestat însă în ianuarie un director al Huawei, pe care îl acuză de spionaj, iar Varşovia este una dintre ţările europene care analizează excluderea echipamentelor Huawei din reţeaua de internet 5G.

Cel mai mare operator de reţele de telecomunicaţii din Cehia, CETIN, a anunţat luna trecută că riscurile legate de tehnologia Huawei sunt gestionabile.

Serviciul de Comunicaţii Speciale (STS) din România a anunţat recent că echipamentele Huawei nu sunt folosite în nicio reţea de infrastructură majoră a statului aflată sub administraţia instituţiei.

PNL, cel mai mare partid de opoziţie din România, vrea ca Huawei să nu aibă acces la construcţia reţelei de internet 5G din ţară, din motive de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.