Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria îşi majorează substanţial bugetul de apărare

Hungary Today
armata ungaria

Ungaria a decis să majoreze bugetul de cheltuieli militare cu aproape 100 de miliarde de forinţi (324 milioane de euro) care vor fi alocaţi anul viitor pentru dezvoltare, transmite marţi MTI, citând cotidianul Magyar Idok, conform agerpres.

În total, bugetul ungar pentru 2018 consacrat apărării este de 428 miliarde de forinţi (circa 1,4 miliarde euro), adică echivalentul a 1,05% din produsul intern brut (PIB). Aceasta înseamnă cu 73,6 miliarde de forinţi (circa 240 milioane euro) - sau 21% - mai mult comparativ cu anul în curs, menţionează cotidianul, care citează un comunicat al Ministerului Apărării de la Budapesta.

Citește și: Doi experţi ONU cer Ungariei să renunţe la legea împotriva ONG-urilor

Programele de dezvoltare avute în vedere de autorităţile ungare cuprind modernizarea armamentului pentru operaţiuni de luptă şi a echipamentelor personale ale militarilor, dar şi creşterea efectivelor de rezervişti pe bază de voluntariat.

Ministerul mai notează în acelaşi comunicat că gestionarea presiunii migraţiei va rămâne una din misiunile forţelor armate ale Ungariei, scop în care au fost puşi deoparte 25 de miliarde de forinţi (circa 81 milioane de euro) pentru operaţiuni de acest tip.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.