Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria lansează acuzații grave la adresa președintelui Comisiei Europene

junker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vede poporul ca pe o ameninţare la adresa democraţiei, a declarat sâmbătă ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, potrivit MTI, informează Agerpres.

Reacţia şefului diplomaţiei ungare vine după ce Juncker a declarat, într-un interviu apărut sâmbătă în cotidianul austriac Kurier, că securitatea legală din Uniunea Europeană ar fi pusă în pericol dacă statele membre ar organiza referendumuri privind fiecare decizie a Consiliului UE şi a Parlamentului European, făcând referire la scrutinul popular pe care îl va organiza Ungaria asupra principiului cotelor de refugiaţi propus de Bruxelles.

Vezi și: Băsescu aruncă BOMBA în cazul Olteanu: 'Am avut cunoștință...'

Preşedintele CE a reiterat de asemenea că această schemă de cote de refugiaţi ce ar trebui împărţiţi între statele membre ale UE se bazează pe principiul solidarităţii. 

În replică, Szijjarto a afirmat că această schemă de cote "se bazează pe principiul prostiei" şi că "poporul ungar are dreptul să îşi exprime opinia asupra chestiunilor esenţiale". 

Cetăţenii ungari au în mod special dreptul să îşi exprime opinia atunci când "atacuri teroriste şi crime" comise "de imigranţi incapabili să se integreze" în societate au devenit un fapt zilnic în Europa, a adăugat ministrul.

Vezi și: PREMIERĂ Lia Olguța Vasilescu își publică dosarul de la DNA: 'HALUCINANT'/ STENOGRAME

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.