Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria, măsură de ULTIMĂ ORĂ în criza refugiaților

refugiati ungaria politie

Autorităţile ungare au aprobat crearea unui coridor pentru tranzitul autocarelor şi trenurilor cu imigranţi extracomunitari spre Austria şi Germania.

Autorităţile au creat o zonă de tranzit care începe în regiunea Letenye, situată la frontiera dintre Ungaria şi Croaţia.

Imigranţii vor fi înregistraţi şi li se va permite tranzitul spre Austria şi Germania dacă aceste ţări sunt dispuse să îi accepte.

Citește și: Laura Codruța Kovesi anunță vremuri tulburi pentru Victor Ponta: I se pregătește alt dosar

Premierul Viktor Orban avansase această idee după summitul desfăşurat la Bruxelles, condiţionând trecerea imigranţilor prin Ungaria de acceptul Austriei şi Germaniei, care vor trebui să asume responsabilitatea cazării extracomunitarilor.

Sistemul de alocare in Uniunea Europeana al migrantilor aprobat la Bruxelles este “serios viciat” iar Ungaria ia in considerare contestarea deciziei in justitie, a declarat joi seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters.

Cehia, Ungaria, Romania si Slovacia s-au opus planului de distribuire al migrantilor printre tarile membre UE, plan agreat cu o larga majoritate de ministrii de interne europeni marti.

“Sistemul de cote este un exemplu tipic de imperialism moral pe care Germania il impune cu forta Europei”, a spus Janos Lazar intr-o conferinta de presa.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, vestea anului pentru Victor Ponta: DNA nu mai poate face ASTA

El a precizat ca guvernul vrea sa existe o dezbatere in parlamentul de la Budapesta pe aceasta tema inainte de se lua decizia finala privind contestarea cotelor de migranti in justitie.

Slovacia a anuntat miercuri care va contesta la Curtea Europeana de Justitie cotele obligatorii de refugiati decise la Consiliul Justitie si Afaceri Interne de marti. Anuntul a fost facut de premierul slovac Robert Fico.

Cehia anuntase si ea, marti, ca va contesta la Curtea Europeana de Justitie (CEJ) decizia Uniunii Europene de distribuire a imigrantilor pe baza unor cote obligatorii.

Citește și: Mulți o vor președintele țării, iar Laura Codruța Kovesi face anunțul așteptat: O să spun public

Tarile europene care vor refuza sa aplice cotele privind distribuirea refugiatilor trebuie sa isi puna intrebari privind locul lor in Uniunea Europeana, a avertizat presedintele Frantei, Francois Hollande, inaintea summitului UE, scrie mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.