Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria, mesaj pentru România după ce Austria a votat împotriva aderării la Schengen

iStock
ungaria steag

Controalele la frontieră vor fi desfiinţate de la 1 ianuarie 2023 pe porţiunea de graniţă de 344 de kilometri dintre Ungaria şi Croaţia, ca urmare a aprobării integrării Croaţiei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul de interne ungar Bence Retvari, transmite MTI, conform AGERPRES. El a amintit şi de beneficiile pe care le-ar aduce aderarea la Schengen a României şi Bulgariei.

Această schimbare va impulsiona turismul şi transportul dintre cele două ţări, a declarat presei oficialul ungar după ce Consiliul UE a aprobat intrarea Croaţiei în spaţiul Schengen.

De asemenea, poliţiştii care lucrau până acum la această graniţă vor putea fi transferaţi în alte posturi, a adăugat el.

Oficialul ungar a notat că şi România şi Bulgaria au fost foarte aproape de a adera la Schengen, doar două voturi despărţindu-le de aprobare.

Retvari a subliniat că Ungaria a susţinut întotdeauna aderarea la Schengen nu doar a Croaţiei, ci şi a României şi Bulgariei, ceea ce, pe lângă întărirea relaţiilor economice, poate creşte şi nivelul de protecţie a frontierelor externe ale UE.

În plus, aderarea României ar facilita trecerea graniţei pentru etnicii maghiari care trăiesc în României, a mai notat oficialul ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.