Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria nu a susținut introducerea de noi sancțiuni UE împotriva Rusiei (presă)

M. C.
rusia ungaria

La o reuniune a Comitetului Reprezentanților Permanenți ai țărilor UE, Ungaria nu a susținut un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pe care Bruxelles-ul urmează să îl introducă ca răspuns la recunoașterea Donețkului și Luganskului, transmite postul american CNBC cu referire la un diplomat din UE, informează Interfax.

"Toate ţările susţin deschis noi sancţiuni împotriva Rusiei, cu excepţia uneia - Ungaria. Au subliniat importanţa dialogului", a declarat diplomatul european, citat de postul TV.

Marți mai devreme, reprezentanța Franței în Consiliul UE a anunțat că s-a încheiat prima întâlnire Coreper, în cadrul căreia ambasadorii UE și-au exprimat hotărârea de a „adopta sancțiuni direcționate împotriva celor implicați” în acțiunile Rusiei împotriva Ucrainei. După cum a fost menționat, a doua întâlnire a reprezentanților permanenți ai UE va avea loc mai târziu, marți.

În același timp, potrivit presei occidentale, premierul ungar Viktor Orban i-a spus șefului Consiliului European, Charles Michel, că Budapesta se va alătura „poziției comune a UE cu privire la conflictul ruso-ucrainean”.

Așa cum era de așteptat, marți, miniștrii de externe ai țărilor UE în cadrul unei ședințe urgente a consiliului informal vor decide cu privire la „răspunsul european” la recunoașterea independenței celor două regiuni separatiste. Acestea sunt măsuri de urgență. „Evident, acest răspuns va lua forma unor sancțiuni, al căror conținut miniștrii îl vor discuta pe baza propunerii mele”, a spus diplomatul UE Josep Borrell, amintind că în Uniunea Europeană adoptarea sancțiunilor este de competența Consiliul UE. „Și sunt sigur că va fi adoptat în unanimitate”, a spus el.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat luni seară un decret de recunoaștere a independenței Republicilor Populare Lugansk și Donețk. După aceea, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful Consiliului European, Charles Michel, au condamnat decizia Federației Ruse de a recunoaște și au promis să impună sancțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.