Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria nu vrea să-i antreneze pe soldații lui Volodimir Zelenski: 'Vrem să trecem nu la război, ci la pace!'

themoscowtimes.com
soldati ucraina rusia razboi

Ungaria nu intenționează să instruiască militarii ucraineni pe teritoriul Ungariei, deoarece consideră că acest lucru nu va face decât să exacerbeze conflictul din Ucraina, a declarat secretarul de stat pentru cooperare bilaterală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Tamas Mentzer, în legătură cu participarea mai multor alte state la misiunea de instruire a Uniunii Europene pentru armata ucraineană.

"Unele țări europene instruiesc soldați ucraineni. În Ungaria, acest lucru nu se va face. Am spus nu. Vrem să trecem nu la război, ci la pace", a scris reprezentantul Ministerului de Externe pe pagina sa de Facebook.

La sfârșitul săptămânii trecute, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a declarat că peste o mie de soldați ucraineni au fost deja instruiți în cadrul misiunii de instruire a UE care a început în noiembrie. Inițiativa, pentru care vor fi alocate 106,7 milioane de dolari, prevede instruirea a 15 mii de militari ai Ucrainei în doi ani. Instruirea lor se va desfășura pe teritoriul Poloniei, Germaniei și al altor țări.

Ungaria a declarat de la început că nu va participa la misiune și nu intenționează să aloce fonduri pentru aceasta. Anterior, invocând interesele de securitate națională, Guvernul ungar a refuzat să furnizeze echipamente și arme militare armatei ucrainene și să asigure tranzitul acestora pe teritoriul său din alte țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.