Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria: Opoziția îl critică pe Viktor Orban pentru declarațiile din România

Viktor-Orban

Partidele de opoziţie din Ungaria au criticat remarcile făcute de prim-ministrul Viktor Orban sâmbătă la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad (Tusnadfurdo), în Ţinutul Secuiesc, centrul României, notează agenţia MTI.

Partidul radical naţionalist Jobbik a declarat că prim-ministrul ar trebui să iniţieze modificarea tratatului fondator al UE sau a tratatului de aderare a Ungariei.

Jobbik a adăugat că dacă Orban "este cu adevărat preocupat de autodeterminarea naţională în Europa", ar trebui să reinstituie poliţia de frontieră (cu statele Schengen n.r.) şi să asigure că imigranţii economici care sosesc în Ungaria pot fi trimişi înapoi de unde au venit.

Vicepreşedintele formaţiunii Daniel Karpat a declarat că guvernul Orban

"vorbeşte mult dar nu face nimic".

Potrivit partidului Együtt, prim-ministrul a făcut remarci "năucitoare" în ziua de închidere a evenimentului. Nora Hajdu, înalt responsabil al partidului, a afirmat într-un comunicat că Orban "a spus unele lucruri într-adevăr oribile, dar şi o mulţime de cuvinte goale".

Hajdu a adăugat că remarcile premierului în legătură cu politicienii de stânga cărora "nu le plac" ungurii sunt "groaznice". Ea a spus că prim-ministrul "a dovedit încă o dată" că este imposibil să cooperezi cu el. Orban "nu îi ia în considerare pe cei care nu sunt de acord cu el şi fac parte din naţiune". "Orban nu este un intelectual european, el nu reprezintă valorile europene şi se îndreaptă spre Est", a adăugat Hajdu.

La rândul său, Partidul Liberal din Ungaria (MLP) l-a acuzat pe Orban de instigare la xenofobie, căutând să-şi facă duşmani şi creând o situaţie de alarmă - un comportament bine-cunoscut de toţi cei care sunt familiarizaţi cu istoria interbelică a Ungariei. "În acest an, prim-ministrul şi-a găsit duşmanii la Bruxelles, (formaţiunile) de stânga şi africanii înfometaţi", a declarat partidul, citat de MTI.

Viktor Orban a vorbit sâmbătă, la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, despre fenomenul migraţionist, spunând că este o ameninţare la adresa Ungariei şi Europei şi pune în pericol siguranţa cetăţeanului, întrucât contribuie la răspândirea terorismului şi la creşterea şomajului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.