Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria pune tunurile pe Parlamentul European: 'Terorizează politic. Suntem de acord cu abordarea României pe timpul președinției Consiliului UE'

Food Navigator
europa est austria italia ungaria romania bosnia polonia slovacia

Ministrul pentru afaceri europene din Ungaria, Szabolcs Takács, acuză instituţiile comunitare, într-un interviu pentru Digi24, că terorizează statele membre care au opinii diferite faţă de Bruxelles şi că au început o vânătoare de vrăjitoare la adresa unor state membre, înţelegându-şi greşit menirea. El a sous c- este de acord cu abordarea României pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE, aceea de a de "a înlătura dublul standard dintre statele membre şi Uniunea Europeană".

"Parlamentul European îşi înţelege greşit menirea când începe o vânătoare de vrăjitoare la adresa unor state membre, când ne tratează discriminatoriu şi refuză să ia în considerare probleme similare din alte state membre. Nu e deloc corect. Parlamentul European ar trebui să aibă rolul de a proteja interesele cetăţenilor Uniunii Europene. Dar în loc să facă asta, terorizează politic", a afirmat oficialul ungar în interviul acordat Digi24.

Probleme pe bursele globale. S-a atins minimul din ultimele 17 luni. Investitorii s-au panicat și susțin că doar o minune mai poate salva situația

El a declarat că Legisltivul european "marginalizează ţările cu opinii diferite sau vin cu o părere opusă pentru a da impresia unei dezbateri democratice".

"Desigur, noi respingem astfel de practici şi suntem de acord cu abordarea României pe timpul preşedinţiei. Şi anume intenţia de a înlătura dublul standard dintre statele membre şi Uniunea Europeană", a precizat ministrul ungar.

El a susţinut că există un interes politic de a crea această percepţie cum că ar exista o problemă cu democraţia în Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.