Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria REFUZĂ să cedeze la amenințările UE cu sancțiuni: Legea anti - pedofilie e una din cele mai IMPORTANTE

smartradio.ro
lgbt

Legea ungară anti-pedofilie este una dintre cele mai importante legi adoptate în ultimii 12 ani, iar "furia pe care ea a provocat-o printre politicienii din vestul Europei este iraţională", a declarat preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, pentru portalul mandiner.hu, informează MTI.

Într-un interviu publicat joi, Kover susţine că în pofida criticilor din partea Uniunii Europene, "Ungaria va rămâne membră a UE până la destrămarea" blocului comunitar. În condiţiile în care blocul comunitar se îndreaptă "pe o traiectorie care din punct de vedere economic, social, spiritual şi moral este nesustenabilă" este foarte probabil ca acest lucru (destrămarea UE) să se întâmple în timpul acestei generaţii, a atenţionat Kover.

Citește și: Europarlamentarul Christian Terhes a EXPLODAT la adresa Parlamentului European, din cauza Ungariei

În acelaşi timp, UE rămâne cea mai bună platformă pentru reprezentarea intereselor ungare şi structura care oferă "cel mai mare spaţiul de manevră", a adăugat el. Însă "ea se transformă tot mai agresiv şi mai rapid într-un fel de imperiul atlantic", a afirmat Kover.

Preşedintele Parlamentarului ungar a declarat că se aşteaptă la o schimbare în relaţiile paneuropene "odată cu victoria dreptei italiene" şi potenţiala victorie a dreptei în alegerile franceze. Astfel de evoluţii vor influenţa instituţiile europene, precum şi "întregul climat politic", şi-a exprimat el convingerea.

În ceea ce priveşte retragerea partidului ungar Fidesz din fosta sa familie politică din Parlamentul European, Kover a spus că "nu este un motiv de bucurie, însă situaţia era de nesuportat în condiţiile în care diverse partiduţe încercau în fiecare zi să ne umilească" în cadrul Partidului Popular European.

El a subliniat că acest lucru nu ar fi fost posibil fără susţinerea tacită a Germaniei, "care nu a vrut să se opună acestei acţiuni din cauza relaţiilor sale proaste cu ţările Grupului de la Vişegrad, dar cu care ea are legături economice profitabile, iar aceasta nu ar fi fost în interesul ei".

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atenţionat miercuri Ungaria că trebuie să renunţe la legea care interzice şcolilor să folosească materiale considerate a promova homosexualitatea sau schimbarea de sex, pentru că în caz contrar Bruxellesul va deschide o procedură de infringement.

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege, care a intrat în vigoare joi, nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

Legea adoptată pe 15 iunie de deputaţii ungari stipulează că "pornografia şi conţinuturile ce reprezintă sexualitate sau promovează devierea identităţii de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor sub 18 ani".

Orele de educaţie sexuală vor trebui de acum să fie asigurate în Ungaria de organizaţii agreate de stat, precizează textul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.